Kustwacht VS ziet toename vluchtelingen uit Cuba

De Amerikaanse kustwacht heeft het aantal patrouilles langs de kust van de staat Florida opgeschroefd vanwege de toename van Cubaanse vluchtelingen die het land willen bereiken. Functionarissen van de Verenigde Staten zeggen dat de toename mogelijk te wijten is aan geruchten over een nieuw immigratiebeleid van de VS.

Cubaanse_vluchtelingen.jpgEen bootje met Cubaanse vluchtelingen probeert vergeefs
de Amerikaanse kust te bereiken. Het wordt onderschept
door de Amerikaanse kustwacht.
In de eerste vijf dagen van het nieuwe jaar heeft de kustwacht 96 mensen uit Cuba op zee aangehouden. In december was er melding van 481 Cubaanse migranten, die niet allemaal de kust hebben bereikt, meldde de Kustwacht dinsdag in een verklaring. De meeste Cubanen proberen de Florida Straits over te steken. De afstand tussen Cuba en de VS is daar 145 kilometer.

De VS passen hun immigratiebeleid omtrent Cubanen mogelijk aan, omdat het land de banden met Cuba weer wil aanhalen. Volgens het huidige beleid mogen Cubanen in de VS blijven als zij voet aan land zetten. Als ze op zee worden tegengehouden, worden ze teruggestuurd.

Kustwacht VS ziet toename vluchtelingen uit Cuba

Met grenzen vol met gaten, en een laks migratiebeleid kan het ook niet anders dan de Verenigde Staten deze stroom niet tegen zullen kunnen houden. Met dank aan Obama